Nederlandse wijngaard

In 2003 is De Reestlandhoeve begonnen met de aanplant van de  wijngaard in Nederland die momenteel een oppervlakte van 3 ha beslaat. De Reestlandhoeve is een wijngaard in Nederland, gelegen in het Reestdal, met uitstekende condities zoals een ijzeroer houdende, zanderige en waterdoorlatende bodem. De druiven worden zoveel mogelijk biologisch en bio-dynamisch geteeld en vormen de basis van de Nederlandse wijn. Er wordt gewerkt met homeopathische middelen, compostthee en mineralen. Deze worden ingezet om de druivengroei te stimuleren en ziektes te voorkomen. Dit geeft de goede en exclusieve Nederlandse wijnen uit het Reestdal een geheel eigen smaak en bouquet. Alleen in zeer uitzonderlijke gevallen wordt er uitgeweken naar reguliere middelen om ziektes te kunnen bestrijden. Ondertussen blijven wij op zoek naar alternatieve oplossingen. 

 

Nieuw experiment

Sinds 2013 loopt er een experiment met de bestrijding van schimmels met behulp van geluidsfragementen. Deze de muziekfragmenten zijn de drager van homeopathische informatie. Dit experiment is in samenwerking met Peter Chappell, een klassiek homeopaat die zijn sporen ruimschoots heeft verdient en veel ervaring heeft in het behandelen van diverse ziekten in Afrika. Dit niet alleen met de traditionele homeopathische korrels maar ook met geluidsfragmenten. 

Het blijkt dat homeopathische resonanties prima via muziek verspreid kunnen worden. Er worden zeer verrassende resultaten bereikt in de behandeling van AIDS en malaria maar ook andere ziekten. Zeker in het geval van epidemische ziekten zou deze manier van behandelen een grote betekenis kunnen krijgen omdat geluidsfragmenten heel makkelijk te verspreiden zijn.

Gezien de ervaringen in 2013 waarbij de geluidsfragmenten niet afdoende bleken te zijn in de bestrijding van de schimmels is er in 2014 opnieuw een geluidsfragment toegevoegd. Daarnaast worden de cellofragmenten afgewisseld met muziek van Mozart omdat uit een wetenschappelijk onderzoek blijkt dat wijnstokken goed reageren op muziek van Mozart en er significant minder middelen nodig zijn ter bestrijding van diverse plagen en ziekten. 

 

Wilt u meer weten en horen over het experiment dan bent u van harte welkom voor een rondleiding door de wijngaard.

 

Het experiment is mede mogelijk gemaakt door het Leaderproject Groeisprong Vechtdalproducten

 

Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling: ‘Europa investeert in zijn platteland’.

 

Wijngoed de Reestlandhoeve
Exlusieve wijnen uit het Reestdal

Op uw gezondheid en dat van uw en onze omgeving!

 

 

Filmpje van het machinaal ontbladeren van de Solarisdruiven: http://www.youtube.com/user/Reestlandhoeve

Vinificatie

De vinificatie, het wijnmaken, wordt samen gedaan met Roelof Visscher, bij wijngaard 'Hof van Twente' in Bentelo. Hier maken we samen met Lukas Uzi en Dietrich Marbé-Sans,  duitse oenologen (wijnmaker), de kwaliteitswijnen.