Meewerk dagen in de wijngaard

Ook zin om een keer een dagje mee te werken in de wijngaard of in het najaar mee te plukken. Meld je aan als Vriend van de Wijngaard. Via de e-mail word je op de hoogte gehouden van de meewerk dagen. Op het moment dat het past in je eigen programma om een dagje mee te werken meld jij je aan en wordt er op je gerekend. De beloning bestaat uit een gezellige dag. Als het gaat om een hele dag zorgen wij voor een warme maaltijd en na afloop een fles wijn naar keuze.

 

 

Filmpje over de oogst 2012 >>>

 

 

Wilt u persoonlijk op de hoogte gehouden worden wanneer u een handje kunt helpen in de wijngaard stuur dan even een berichtje.

 

Bijzondere activiteiten

Rondje Reestdal; Kijk, Proef en Beleef

Vanuit de stichting Ondernemend Reestdal wordt zaterdag 10 mei en zondag 11 mei een leuke belevings  fiets- en  autotocht georganiseerd voor het hele gezin. De route is 39 km lang en start 's morgens tussen 9.30-11.00 uur bij de Wheem in Oud-Avereest. Deze activiteit is georganiseerd in opdracht van de Stichting Ondernemend Reestdal om zowel de inwoners als toeristen kennis te laten maken met diverse pareltjes in het Reestdal. Het is een echte belevingsroute waarbij van alles te zien is maar waarbij ook van alles te proeven is. De fietstocht gaat langs verschillende bezienswaardigheden, door het prachtige landschap, en langs diverse bedrijven. Onderweg krijgt u een proeverij van diverse hapjes aangeboden. U brengt bijvoorbeeld een bezoekje aan kunstenaars maar ook een boerderij waar kalfjes geaaid kunnen worden zit in het programma. We zullen niet alles verklappen maar raden u aan om zelf het Reestdal te bekijken, te proeven en te beleven. Kortom een leuk en afwisselend programma voor het hele gezin en een leuke manier om moederdag te vieren. Stichting Ondernemend Reestdal hoopt dat de deelnemers net zo enthousiast zijn als dat ze zelf zijn.

Kosten: € 22,50 p.p. en € 5,- voor kinderen tot 12 jaar (inclusief diverse hapjes onderweg)
€ 20,- p.p. in de voorverkoop van 25 april t/m 8 mei

Let op: Er kan alleen contant betaald worden. Er is geen pin aanwezig.
 

Voorverkoopadressen die belangeloos meewerken aan dit initiatief:

Restaurant Poortman op de Bloemberg
Café Restaurant 't Vosje in IJhorst
Kroko Multipunt in IJhorst
DIO drogist in Balkbrug
Primera in Dedemsvaart

 

Zondag 25 mei: Voorjaarsproeverij van de nieuwe oogst voor alle wijnstokken leasecertificaathouders, crowdfunders en hun evt. introducés. 

 

Zaterdag en zondag 21 en 22 juni Lekker naar de Boer

 

Zondag 22 juni Stap in en Proef de Streek

Stap in en proef de streek

Na de positieve reacties van vorig jaar wordt er dit jaar opnieuw een tocht georganiseerd waarbij deelnemers een bezoek kunnen brengen aan een producenten van streekproducten en horecagelegenheden die de lekkerste gerechten bereiden met deze producten. U kunt op eigen gelegenheid starten tussen 10.00 -11.00 uur bij aspergeboerderij Nijenhuis in Diffelen.  Vervolgens wordt er een bezoek gebracht aan de Bessentuin in Brucht, de Rheezerbelten in Hardenberg, Shii-takekwekerij Haveman, Wijngoed de Reestlandhoeve in Balkbrug en restaurant Kiewiet in Dedemsvaart. Tot slot als toetje IJshoeve Bosman in de Krim. Kaarten voor deelname kunnen al gereserveerd worden in de voorverkoop bij de Rheezerbelten in Hardenberg en kosten:
€ 35,00 en kinderen 4 t/m 12 jr € 15,- maar kunnen ook gekocht worden bij het startpunt op zondag 22 juni voor € 40,00
Het beloofd een smaakvolle tocht te worden met een mooie autoroute door het Vecht- en Reestdal. Iedereen wordt van harte uitgenodigd om in te stappen en te proeven van diverse heerlijkheden uit de streek.

 

Zondag 7 september: Wijnfeest; Reestlander wijnen, Kunst en Culinair.